DNI PROMOCJI ZDROWEGO STYLU ŻYCIA
- Drukuj
- 07 lut 2020
- Bez kategorii
W dniu 28 i 30 stycznia 2020r w Szkole Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Iłży, ul. Bodzentyńska 45, odbyły się Dni Promocji Zdrowego Stylu Życia. Zgodnie z założeniami Programu Profilaktyczno-Wychowawczego Szkoły głównym celem było podnoszenie poziomu wiedzy uczniów i Rodziców w zakresie zdrowego odżywiania, zdrowego stylu życia, aktywności ruchowej, profilaktyki zaburzeń odżywiania.
W ramach Programu Dni Promocji Zdrowego Stylu Życia odbyły się:
I. DLA UCZNIÓW:
1. Prelekcje dla uczniów wszystkich oddziałów i klas 4-8 pt. „Racjonalne odżywianie” - prowadząca P. Katarzyna Adamus (technolog żywności i żywienia) - połączone z degustacją dla uczniów promującą żywność nieprzetworzoną.
2. Konkurs i prezentacja „Zdrowych lunch-box” – ów przygotowanych przez uczniów.
3. Prezentacja ćwiczeń fitness – pod kierunkiem profesjonalnej instruktorki fitness z klubu Euforia - Pani Ewy Marczykowskiej.
4. Wykonywanie plakatów w ramach konkursów „Zdrowo jemy, zdrowo żyjemy”, „Żyj zdrowo i sportowo” i rozstrzygnięcie konkursów plastycznych.
II. DLA RODZICÓW:
5. Prelekcja dla Rodziców - prowadząca P. Katarzyna Adamus (technolog żywności i żywienia) pt. „Wpływ zdrowego odżywiania na rozwój fizyczny i intelektualny dzieci i młodzieży”. Link do zdjęć
W ramach Programu Dni Promocji Zdrowego Stylu Życia odbyły się:
I. DLA UCZNIÓW:
1. Prelekcje dla uczniów wszystkich oddziałów i klas 4-8 pt. „Racjonalne odżywianie” - prowadząca P. Katarzyna Adamus (technolog żywności i żywienia) - połączone z degustacją dla uczniów promującą żywność nieprzetworzoną.
2. Konkurs i prezentacja „Zdrowych lunch-box” – ów przygotowanych przez uczniów.
3. Prezentacja ćwiczeń fitness – pod kierunkiem profesjonalnej instruktorki fitness z klubu Euforia - Pani Ewy Marczykowskiej.
4. Wykonywanie plakatów w ramach konkursów „Zdrowo jemy, zdrowo żyjemy”, „Żyj zdrowo i sportowo” i rozstrzygnięcie konkursów plastycznych.
II. DLA RODZICÓW:
5. Prelekcja dla Rodziców - prowadząca P. Katarzyna Adamus (technolog żywności i żywienia) pt. „Wpływ zdrowego odżywiania na rozwój fizyczny i intelektualny dzieci i młodzieży”. Link do zdjęć
Opracowały:
Anna Jaśkiewicz
Izabela Rosiewicz
Renata Marcula